Din ianuarie vom inchide pentu o perioada magazinul. Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura! Suntem o afacere sociala, 90% din proftul nostru merge catre misiunea sociala de a dota scolile din Romania cu sptii de invatare in aer liber!

Alimentația sattvică, pentru o viață cu sens și armonie

Alimentația sattvică, pentru o viață cu sens și armonie
Avem o provocare pentru tine :)

Înainte să iei următoarea masă, te rugăm să privești în farfuria ta și să te gândești puțin la conținutul hranei pe care o consumi. Este mâncarea pe care o ai în față cu adevărat hrănitoare pentru trupul și spiritul tău? Poate aceasta să-ți ofere energia de care ai nevoie? Ce impact are această hrană pentru mediul încunjurător, și nu în ultimul rând, produce aceasta suferință altor ființe?

Încearcă să simți și să-ți dai un răspuns cât mai sincer și mai aproape de adevăr.

Ceea ce consumăm ne influențează sănătatea, starea fizică, mentală și emoțională.

Dacă hrana noastră este creată cu suferință, vom asimila suferință în corpul și spiritul nostru, în schimb dacă harana noastră este creată cu iubire și cu respect pentru resurse și viață, iubirea și armonia se vor instala în noi.

Pentru o viață cu sens și armonie îți recomandăm alimentația sattvică. Cuvântul sattvic își are originea în cuvântul Sattva”, care în sanscrită înseamnă energie pură, curată și puternică. Printr-un consum de alimente sattvice mintea și corpul se purifică, sunt înlăturate toxinele din organism și spiritul capătă claritate.   

Conform spiritualității indiene, există 3 calității ale naturii, așa numitele Gunas". Aceste calități sunt următoarele:

1. Sattvic - înseamnă puritate, bunăstare, sănătate, echilibru între minte și corp, liniște și o stare de bucurie, pozitivă.
Definește o energie ușoară, crește claritatea minții, conferă sănătate și o stare de armonie și pace. 
Alimentația sattvică se bazează în mare parte pe fructe și legume proaspete, nuci, diferiți germeni și sâmburi, cereale, ghimbir, linte, turmeric, ierburi proasete etc. Aceasta întărește sistemul imunitar și offeră calm și echilibru.

2. Rajasic - înseamnă dorință, pasiune, minte activă și intensă, precum și neliniște, furie, stres. 
Hrana rajasică se caracterizează prin tentație și plăcere, aceasta agită simțurile. Conține multe condimente, alimente prăjite, ceapă, usturoi, ceai, cafea, zahăr etc. Sunt alimente picante și fierbinți, care în general dau energie instant sau fast-food. Acest tip de alimentație cu timpul afectează sistemul digestiv și în general dă o senzație de balonare și indigestie. Alimente de tip rajasic pe termen lung reduc nivelul de energie al corpului, iar persoanele care consumă astfel de alimentație acumulează în corp stres, oboseală și furie. Cu timpul apar sentimente de ură și dorința de manipulare.  

3. Tamasic - înseamnă lene, plictiseală, inerție, letargie, încetineală. 
Dieta tamasică se bazează pe alimente procesate și conține carne, ouă, alimente reîncălzite sau congelate, alimente vechi,  alcool, tutun etc. Acest tip de alimentație este grea și poate crea depresie, duce la plictiseală, letargie, lipsă de interes, inerție, somnolență. Corpul supus în exces unei alimentații tamasice este predispus multor boli.

Alimentația sattvică, bazată pe produse naturale, create cu iubire pentru oameni și natură este calea spre un corp sănătos, o minte curată și un spirit strălucitor.

La următoarea masă, fă exercițiul pe care ți l-am propus la începutul articolului și încearcă să înțelegi tipul de alimentație pe care îl ai, această înțelegere îți poate schimba viața.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!