Din ianuarie vom inchide pentu o perioada magazinul. Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura! Suntem o afacere sociala, 90% din proftul nostru merge catre misiunea sociala de a dota scolile din Romania cu sptii de invatare in aer liber!

Cum protejăm natura în vacanță?

Cum protejăm natura în vacanță?
E vară și toți ne îndreptăm spre locuri frumoase de vacanță. Ne bucurăm de soare și de frumusețea naturii dar ne gândim oare ce impact are vacanța noastră pentru mediu?

Dacă dorim să facem câteva alegeri ecologice pentru o vacanță prietenoasă cu mediul ar trebui să avem în vedere câteva aspecte.

În primul rând, cât de departe este destinația noastră?
Deseori nu trebuie să mergem la capătul lumii pentru a avea o vacanță frumoasă, iar dacă alegem destinații mai apropiate reducem amprenta de carbon pe care o consumăm pe transport. Una din alegerile înțelepte este să alegem să nu folosim avionul în călătoria noastră și dacă se poate să călătorim cu trenul sau cu alte mijloace de transport în comun.

ră risipă la all inclusive!

O dată ajunși în vacanță, în cazul în care am optat pentru servicii all inclusive este important să nu facem risipă alimentară, de apă, curent... să cunsumăm doar atât cât avem nevoie. Faptul că plătim pentru servicii all inclusive nu justifică risipa, nici egoismul și nici lăcomia! Să consumăm așadar cantități moderate de hrană, dacă se poate mai puțină carne și cât mai puține peturi de plastic. Putem folosi sticle reutilizabile pe care le umplem cu apă si economisim astfel atât bani, cât și o mulțime de deșeuri de plastic. Facem dușuri normale, fără consum exagerat de apă și nu lăsăm lumina sau alte echipamente electronice pornite, doar pentru că nu vom plăti noi factura.

Protecția solară?

Impactul cremelor de protecție solară asupra apelor și a coralilor este major, acestea fiind un factor important de poluare a apelor. Protecția solară împotriva razelor UV este importantă, dar și mai important este echilibrul oceanelor, iar corali suferă enorm datorită cremelor care ajung în mare prin fiecare baie pe care o facem. Câtă bucurie ne dă această baie, ne echilibrează corpul și ne umple de energie. Trebuie să conștientizăm însă că apele au nevoie de respectul nostru. Putem să alegem creme ecologice, biodegradabile, care au un impact mai mic pentru mediul marin - acestea vin de obicei și în ambalaje prietenoase cu mediul.

De asemenea să nu aruncăm mizerii în apă, iar atunci când vedem mizerii pe albia râurilor, să încercăm în măsura în care putem să adunăm aceste deșeuri pentru ape mai curate.

NU facem foc în pădure!

E important să ținem cont că vara, datorită temperaturilor crescute, orice scânteie de foc poate declanșa un incendiu. Nu aruncăm țigări pe jos, în pădure, pe câmp și nici în altă parte și nu facem foc în pădure. E nevoie de zeci sau poate chiar sute de ani ca o pădure arsă să se regenereze și știm cu toții că pădurea ne oferă oxigen, unul din cele mai importante elemente, fără de care nu putem trăi.

Cât de prețios este oxigenul pentru noi, sau apa, dacă nu putem trăi fără ele? Oare există ceva mai prețios?

Vă dorim vacanță frumoasă, cu alegeri conștiente, cu multă iubire pentru oameni și natură și cu un impact cât mai mic asupra mediului!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!