Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Suntem o afacere sociala, 100% din profit merge catre proiectele asociatiei Life Education for All! www.calitateineducatie.ro. Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura!

Cum putem fi la moda si sa ramanem ecologisti?

Cum putem fi la moda si sa ramanem ecologisti?
Industria modei e responsabila pentru mai mult de 10% din emisiile de carbon si ramane al doilea poluator mare de pe planeta, dupa petrol si gaze. 85% din poluarea cu plastic din oceane provine de microfibrele din care sunt facute hainele sintetice. Toate hainele ieftine din marile magazine asupresc milioane de muncitori platiti cu bani de nimic si obligati la o forma noua de sclavie, pur si simplu pt ca fast fashion pune profitul inaintea oamenilor.
Solutia? Cumparati doar strictul necesar iar atunci cand o faceti alegeti doar materiale 100% naturale pe cat posibil produse in Romania si din categoria slow fashion.

Pe scurt, dezastrul ecologic de care e responsabila industria fashion:
  • 80 de miliarde de haine sunt produse si vandute anual adica, cu 400% mai mult decat cu 20 de ani in urma.
  • industria modei e responsabila pt mai mult de 10% din emisiile de carbon la nivel global si este cea de-a 2-a mare sursa industriala de poluare, dupa cea petroliera.
  • aproape 70 de milioane de barili sunt folositi anual pt producerea de fibra de poliester care are nevoie de sute de ani sa se descompuna.
  • in fiecare secunda e aruncat la gunoi echivalentul unui camion de textile.
  • 85% din poluarea cu plastic din oceane provine de la microfibrele hainelor sintetice.
  • un sfert din substantele chimice produse in lume sunt folosite in industria textila.
  • pentru fabricarea unui singur tricou e nevoie de 2700 de l apa, aceeasi cantitate pe care o bea un om timp de 3 ani.


Din fericire, sunt oameni inovatori care gasesc solutii la materiile prime din industriile care polueaza foarte mult cum ar fi si cea de fashion.

Londonezii de la Ananas Anam au dezvoltat o alternativa vegana pentru piele, obtinuta din frunze de ananas, cunoscuta ca Pinatex. Frunzele de ananas din Filipine ar fi ajuns oricum la gunoi dar ei le proceseaza printr-o metoda prin care extrag fibrele din frunze. Ca un adaos la valorile de mediu, ce ramane in urma productiei e biomasa, transformata in ingrasamant organic sau biogaz folosit de fermierii filipinezi. Se incheie astfel ciclul de productie si putem vorbi despre o adevarata economie circulara.
O firma de textile din Taiwan a descoperit ca zatul de cafea contine un material brut din care se poate face fibra de cafea. Tesatura de cafea se usuca repede si tine departe mirosurile neplacute.
Chitosanul care provine din invelisul cochiliilor de crustacee e amestecat cu viscoza de o firma din Germania si se obtine un material hipoalergenic si biodegradabil.
Pielea de somon rezultata in urma procesarii pestelui, care altfel ar fi aruncata se pare ca e perfecta pentru pantofi si posete.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!