Din ianuarie vom inchide pentu o perioada magazinul. Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura! Suntem o afacere sociala, 90% din proftul nostru merge catre misiunea sociala de a dota scolile din Romania cu sptii de invatare in aer liber!

Cum sărbătorim iubirea?

Cum sărbătorim iubirea?
Cum sărbătorim iubirea?


În general iubirea nu are nevoie de evenimente speciale pentru a fi manifestată și sărbătorită. Iubirea este pur și simplu o stare de spirit care învăluie tot ceea ce cuprinde. Este, în același timp și esența tuturor lucrurilor. Din motive de a celebra și în mod oficial acest sentiment, au fost introduse diferite sărbători cum ar fi Ziua Îndrăgostiților (Valentine's Day), Dragobete și Mărtișorul, câteva zile importante care sunt celebrate la începutul primăverii.

Este bine însă să facem diferența între sărbătoarea autentică și un prilej de marketing, de a mai vinde ceva și a stimula consumerismul. Ziua Îndrăgostiților, sau Valentine's Day, se sărbătorește pe 14 Februarie și este o zi dedicată iubirii și celor dragi. Oamenii își arată afecțiunea prin cadouri, mesaje și declarații de dragoste. Este o zi care se bucură de popularitate în întreaga lume și care încurajează oamenii să își arate afectivitatea față de cei dragi. Este una dintre cele mai romantice zile din an, în care oamenii își exprimă iubirea față de partenerul lor prin diferite cadouri și activități speciale.

O sărbătoare mai autentică în România este Dragobete. Este o sărbătoare tradițională românească celebrată în ziua de 24 februarie. Semnifică ziua iubirii și marchează un moment important în calendarul popular românesc. În această zi, tinerii se întâlnesc, se îmbrățișează și schimbă daruri simbolice, în semn de iubire și respect. Dragobete este, de asemenea, asociat cu sănătatea și prosperitatea.

Mărtișorul este o altă sărbătoare specifică românilor. Se sărbătorește la 1 Martie și marchează  începutul primăverii. Tradițional, se oferă doamnelor și domnișoarelor o broșă sau o bijuterie cu un fir roșu și alb, care simbolizează speranța și norocul.

Deși semnificațiile tuturor acestor sărbători sunt pozitive și încărcate de mesaje bune, din păcate, datorită consumerismului excesiv, aceste sărbători pot avea un impact negativ asupra mediului datorită cantității mari de deșeuri care sunt produse cu aceste ocazii.

În special, cadourile din plastic, numeroase cadouri inutile, la care se adaugă ambalajele cadourilor, precum și buchetele de flori care vin ambalate în plastic, ciocolata și multe altele pot contribui la creșterea nivelului de deșeuri.
Pentru a reduce impactul negativ al acestor sărbători asupra mediului, există câteva soluții simple. De exemplu, se pot alege cadouri durabile și folositoare. Putem opta pentru o plantă în ghiveci sau un kit pentru ați crește propria floare sau copac. Putem alege un obiect upcycled, o lumânare creată de persoane vulnerabile prin recuperarea uleiului uzat, sau o carte în locul unui obiect de unică folosință. În loc de ambalaj putem alege o sacoșă ecologică din pânză creată de persoane cu dizabilități. Iar ciocolata poate să fie cremoasă, dar ambalată ecologic, fără plastic. De asemenea, se poate opta pentru cina romantică la un restaurant care oferă opțiuni eco-friendly și se pot evita astfel produsele de unică folosință.

La www.e-natura.ro am pregătit o serie de pachete cadou pentru celebrarea iubirii și începutul primăverii, destinate doamnelor și domnișoarelor. Avem și mărțișoare fără plastic, prietenoase cu mediul și multe alte opțiuni de cadouri care conțin produse românești, ecologice, în ambalaje sustenabile, cu impact scăzut asupra mediului și în plus cu impact pozitiv în societate, datorită misiunii noastre sociale prin care reinvestim profitul în educația de mediu sau în proiecte de dotare a școlilor din România cu spații de învățare în aer liber.

    


În concluzie, putem să celebrăm sărbătorile primăverii și într-un mod care să nu afecteze mediul. Prin luarea unor măsuri simple și responsabile, putem să ne arătăm iubirea față de partener și față de planeta noastră.

Înainte să cumperi orice obiect, gânedește-te care e imapactul acelui obiect asupra mediului și dacă e absolut necesar să achiziționezi acel obiect. Aplicând acest filtru, va fi mult mai ușor să selectezi lucrurile pe care le achiziționezi. Fiecare cadou e un gest de iubire și poate fi o investiție într-un viitor mai curat.

Alege conștient ceea ce mănânci, ceea ce consumi, ceea ce oferi și ceea ce ești. Amintește-ți că ești mai mult decât ceea ce crezi și că iubirea este în tine și se manifestă prin tine în fiecare zi și în fiecare clipă.

Să fim așadar iubire și să ne bucurăm de miracolul existenței, respectând pământul și resursele pe care acesta ni le oferă cu atât de multă generozitate.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!