Din ianuarie vom inchide pentu o perioada magazinul. Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura! Suntem o afacere sociala, 90% din proftul nostru merge catre misiunea sociala de a dota scolile din Romania cu sptii de invatare in aer liber!

Cum sa protejam natura?

Protejarea naturii ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi un mod de viață nu doar o lozinca.

Natură este locul unde ne încărcam cu energie după o zi stresanta la birou, din natură ne luam hrana și apa atat de vitale vieții, pe scurt natura înseamnă viață.

Fără natura noi oamenii am pieri în câteva secunde, însă natura poate exista și fără noi. Acest lucru nu îl prea înțelegem și în ultimii 30 de ani am început sa folosim natura ca si o sursa de venit și o explotam pana la epuizare, ba mai mult o distrugem și o poluam, ne comportam de parca știm sigur ca vom putea trai și fără apă sau fara hrană.
Defrisam pădurile, distrugem biodiversitatea și ecosistemele, risipim apa și exploatam excesiv resursele naturale, omoram și folosim animalele ca si cum ar fi doar niște obiecte. Facem toate acestea în interes personal și financiar, fără sa ne gândim sau măcar sa ne pese cât de puțin de consecințele pe termen scurt și lung.

Efectele pe termen scurt deja se fac simțite prin schimbările climatice atat de evidente de la un an la altul. Pe termen lung vom ajunge în impas atunci când din cauza poluării și a dezechilibrului pe care l-am cauzat din cauza nepăsării a consumerismului, risipei și a mentalității pe care o avem în raport cu natura, nu vom mai avea resurse naturale de care suntem atat de dependenți și care sunt atat de prețioase si vitale vieții.


Ce putem face fiecare dintre noi pentru a schimba situația și a îndrepta lucrurile?

În primul rând să constientizam că este nevoie sa ne schimbam stilul de viață și obiceiurile. Apoi sa ne evaluam aceste obiceiuri și sa vedem ce anume trebuie să schimbam si cum o putem face.

Iar apoi sa acționăm și sa ne implicam activ in protejarea naturii, sa ne educam și sa ii educam și pe ceilalți membri ai familiei, sa fim un exemplu în comunitatiile din care facem parte.

Schimbarea stilului de viață nu este atât de dificila pe cât am crede. Întotdeauna începutul este cel mai greu, primul pas este cel mai important, sa începi iar apoi totul vine de la sine și va fi din ce în ce mai ușor.
Iată câteva sugestii despre cum poți proteja natura:

1. Nu arunca la coșul de gunoi, în natură sau pe jos, deșeurile care sunt reciclabile, hârtie, carton, metal, sticlă, baterii, electrice, ulei uzat, recicleza-le.

2. Ai grija de animale și plante, schimba-ti dieta, folosește produse care nu fac teste pe animale, protejează flora, multe specii sunt pe cale de dispariție.

3. Protejează pădurile, defrișările masive afectează tot ceea ce ne înconjoară si pe noi, nu arunca gunoi în pădure și nu deranja animalele atunci când mergi la plimbare.

3. Nu risipi apa inutil, este una dintre cele mai importante resurse pe care le avem și de care depindem, fără apă nu exista viață.

4. Renunță complet la plastic, poluează cel mai mult.
5. Cumpără doar cât ai nevoie și ai grija sa folosesti tot ceea ce cumperi, consumerismul este prima dintre problemele de mediu pe care le avem în acest moment.

6. Cumpără local, sprijină economia si micii producători, Implică-te în sprijinirea afacerilor de familie în defavoarea corporațiilor.

7. Achiziționeaza doar produse care sunt usor de reciclat și refolosit.

8. Redu consumul.

Fiecare dintre noi este important și poate ajuta și proteja natura care are atâta nevoie sa ne pese și sa ne schimbam obiceiurile.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!