Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Suntem o afacere sociala, 100% din profit merge catre proiectele asociatiei Life Education for All! www.calitateineducatie.ro. Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura!

Foodicine

Foodicine
Să fie mâncarea medicament, iar medicina să fie hrana ta” zicea Hipocrate părintele medicinii moderne acum multe secole. Noi spunem astăzi că suntem ceea ce mâncăm. Există din ce în ce mai mulți medici care consideră stilul de viață, și hrana în mod deosebit, unul dintre cei mai importanți factori de prevenție împotriva bolilor. Așa cum există și multe studii medicale care demonstrează în mod evident legătură între un anumit tip de alimentație și un număr crescut, sau dimpotrivă, scăzut de afecțiuni specifice și un foarte mare interes în cercetarea medicală, la nivel mondial, legat de nutriție ca medicina a viitorului.

Probabil că ați auzit că popoarele care consumă celebra dietă mediteraneeană au considerabil mai mică incidența bolilor de inimă sau de diabet datorită cantității mari de nutrienți benefici incluși în rețetele tradiționale. Comunitatea științifică studiază dieta mediteraneeană de multă vreme, în special datorită rolului său terapeutic util împotriva diverselor boli asociate cu inflamația cronică, cum ar fi sindromul metabolic, diabetul, bolile de inimă, bolile neurodegenerative și cancerul, printre altele.



De asemenea, s-a demonstrat științific că prin combinarea medicamentelor cu o mâncare adecvată efectul acestora se poate îmbunătății simțitor și s-ar reduce astfel costul tratamentului; adică o hrană corespunzătoare potențează benefic efectul unui tratament; și inversul este valabil. De asemenea, mâncarea sănătoasă care conține toți nutrienții necesari de care are nevoie corpul nostru ne va prezerva o stare bună de sănătate. Există o preocupare constantă în rândul medicilor (e adevărat că în România mai puțin) vis a vis de importanța microbiomului și de o nutriție personalizată în funcție de grupa de sânge, istoricul bolilor în familie, microbiomul propriu și chiar locul unde trăiește respectivul pacient. În viitor, se preconizează inclusiv existența unei bănci de ADN-nutrient și va fi posibilă elaborarea de diete în care alimentul nu va mai fi privit doar ca „o mâncare”, pur și simplu ci ca un medicament.

În medicina tradițională milenară a indienilor și tibetanilor, ayurveda, mâncarea constituie un element important al sănătății organismului iar usturoiul, cardamonul, ghimbirul, turmericul,  scorțișoara și legumele crude sau opărite sunt utilizate frecvent ca “medicamente”. India, unde consumul de carne este infinit mai mic decât în țările europene și țările dezvoltate, înregistrează cea mai mică rată de incidență a cancerului care, se știe că este favorizat de un mediu acid iar carnea, îndeosebi cea roșie, este cel mai acid aliment.

O relație evidentă între nutriție și stilul de viață și longevitate se vede și la locuitorii insulei Okinawa din Japonia, care sunt toți nonagenari. Aceștia au alimentaţia bogată în carbohidraţi care este exact opusul dietelor actuale care susțîn o alimentaţie bogată în proteine și carbohidrați scăzute. Spre deosebire de restul Asiei, cartoful dulce şi nu orezul este alimentul de bază al acestora. De asemenea, aceştia consumă din abundenţă foarte multe legume verzi, galbene şi diferite preparate pe bază de soia, iar carnea (doar de porc, pasăre sau peşte) este consumată în cantități mici, de 1-2 ori pe săptămână.



Numărul mare al oamenilor care își pierd sănătatea tot mai devreme se datorează într-un procent foarte mare stilului de viață pe care-l au, mâncării fastfood sau lipsite de orice nutrienți și otrăvirii cu buna știință a solului și a fructelor și legumelor (cu ierbicide și pesticide) de către marii producători și procesatori de fructe și legume pentru a avea câștiguri mai mari. Alegerea hranei din magazine cu produse artizanale ale afacerilor mici (www.e-natura.ro), de la micii producători agricoli sau chiar cultivarea ei în regim propriu (din fericire devine o modă în a avea propria grădină urbană) sunt cele mai sigure soluții pentru a avea o hrană sigură. Chiar dacă prețurile pentru aceste alimente 100% naturale sau bio par mai mari decât alimentele din supermarketuri, costul tratamentelor medicale atunci când apare boala sau costul ascuns al unui preț mic pentru un aliment sunt de fapt mult mai mari și cu impact negativ imens asupra noastră și asupra naturii.

Medicina a evoluat mult datorită cercetării și totuși unele obiceiuri alimentare, deși declarate nocive, dispar foarte încet. Toată lumea știe despre faptul că laptele de vacă și produsele rezultate din acesta este dăunător pentru organismul nostru datorită cazeinei-o proteină din lapte care nu este procesată de către organism, despre numărul alarmant de crescut al cazurilor de intoleranță la lactoză și la gluten, despre faptul că zahărul este o otravă pentru organism sau că hrana de tip fastfood sau extrem de procesată cum ar fi salamurile conduc la obezitate și agravează problemele de sănătate ale stomacului. Mai există încă oameni care cred de exemplu că osteoporoza e cauzata de lipsa de calciu din organism. De vină este o dietă foarte bogată în mâncăruri acide sau bogată în proteine animale deoarece acestea sunt descompuse în corp în aminoacizi pe care corpul încearcă să-i neutralizeze folosind calciul din oase. Așa că, soluția este să consumați alimente bogate în vitamina D (ajută corpul să absoarbă calciul din mâncare), să eliminați mâncărurile bogate în acid folic (cola, cafeina) și să includeți mai multe fructe și legume în alimentația zilnică. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în vitamina K și ajută la reconstruirea oaselor.

Cercetările științifice arată că legumele cu frunze verzi conțin antioxidanți meniți să protejeze creierul și care previn declinul cognitiv. Alimentele care conțin Omega-3 sunt asociate cu o mai bună concentrare și o minte mai ageră. De asemenea, sunt mulți medici care previn bolile cronice recomandând o dietă preponderent vegetariană. Noi, la e-natura.ro am făcut alegeri vis a vis de ce vindem în magazin ca alimente pornind de la valorile noastre umane și de la iubirea pe care o avem pentru oameni și natură. La noi veți găsi doar alimente vegane (Alimente vegane (e-natura.ro), multe alimente bio (Produse Bio (e-natura.ro), produse fară zahăr (Produse fără zahăr (e-natura.ro) și câteva produse românești fară gluten - Fără gluten (e-natura.ro).
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!