Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Suntem o afacere sociala, 100% din profit merge catre proiectele asociatiei Life Education for All! www.calitateineducatie.ro. Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura!

Îndrăgostește-te de PĂMÂNT!

Îndrăgostește-te de PĂMÂNT!
Echilibrul planetar, viața plantelor, a animalelor și nu în ultimul rând a oamenilor sunt afectate de obiceiurile noastre de consum și în mod special de deșeurile pe care le generăm.

Când vom înțelege oare că Pământul, natura, mediul nu este ceva în afara noastră ci este conectat în mod direct și irevocabil cu noi, este parte din noi și nu este  în afara noastră?

Este timpul să trezim în conștiința noastră respectul și iubirea pentru natură, este timpul să vedem că acțiunile noastre au impact și afectează totul în jurul nostru!

Am citit zilele trecute un articol despre moartea recentă a elefanților care au consumat în loc de hrană deșeuri și plastic la o groapă de gunoi în Sri Lanka. Societatea umană s-a extins într-atât încât spațiul natural al animalelor este din ce în ce mai restrâns. O mulțime de specii sunt pe cale de dispariție. Dacă nu înțelegem urgențele schimbărilor climatice, ne putem număra și noi, ca specie umană printre acestea.


Care e costul gunoilui pe care il generam

Care e costul GUNOIULUI pe care îl generăm?

Câtă suferință trebuie să mai genereăm până să ne trezim și oare ne trezim la timp?

Vă recomand să vizionați filmul Don’t look up, un scenariu realist inspirat din realitatea societății de consum în care trăim. Nu avem nevoie de nici o cometă să vină să lovescă Pământul, cometa suntem noi și stă în puterea noastră să ne întoarcem cu iubire și compasiune spre spațiul natural al Pământului, pe care nu l-am cucerit" ci care ni s-a oferit ca parte integrantă a existenței noastre.

Ce putem face?

Putem alege mai înțelept, putem consuma mai puțin, iar produsele pe care le consumăm să fie create fără să creeze suferință, să fie create în armonie cu fluxul naturii, cu respect pentru tot ceea ce înseamnă viață. Putem scoate din priză echipamentele pe care nu le folosim, putem stinge becul dacă părăsim încăperea... Putem  folosi mai rar fierul de călcat și mașina de spălat. Putem consuma mai puțină apă și mai puțini detergenți chimici care poluează apele. Putem alege o alimentație fără carne, sau măcar să reducem treptat consumul de carne din alimentația noastră. Putem alege produse fără plastic. Putem să optăm să mergem pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, dacă nu zilnic, măcar din când în când. Putem să folosim hainele o perioadă mai lungă de timp. Putem să oferim din surplusul nostru celor care au nevoie. Putem să avem compasiune pentru noi înșine și putem dintr-un spațiu de iubire să generăm bucurie în jurul nostru. Putem să  educăm copiii în spiritul respectului pentru natură, o educație focusată pe colaborare și nu pe competiție. Putem să generăm în jurul nostru iubire și să nu ne mai lăsăm controlați vibrația joasă a fricii.


Indragosteste-te de natura

Conectați-vă la voi, stați din când în când în liniște, mergeți în natură, atingeți un copac și simțiți vibrația, liniștea și pacea care o deține  și o oferă copacul, fără a cere nimic în schimb. Și dacă totuși e vorba de un schimb, un schimb natural între respirația noastră și natura copacului, care se întâmplă continuu. Spune mulțumesc, umple-ți sufletul de recunoștință pentru viața minunată pe care o trăiești. Faptul că ai apă potabilă este un miracol, faptul că apa îți curge la robinet este un miracol. Mulțumește pentru hrana care o consumi și atunci când mănânci simte tot lanțul care a contribuit pentru ca acea hrană să ajungă la tine, de la cel care a pus sămânța, la cei care au îngrijit, au cules, au  fabricat, împachetat și au transportat această hrană la tine. Simte tot acest cerc și spune un gând bun pentru toți acești participanți, roagă-te ca în tot acest cerc să nu fie suferință, iar dacă a fost creată suferință, roagă-te ca aceasta să fie înlăturată. Sunt lucruri simple dar care pot avea un impact major pentru armonia de care avem nevoie pentru a echilibra energia pe Pământ.

Thich Nhat Hanh, călugărul budist care s-a stins din viață zilele trecute, un mare activist pentru pace, susținător al drepturilor omului și a unei atitudini de simplitate asumată, în numeroase ocazii a îndemnat omenirea să se îndrăgostească de Pământ. Să privească natura cu atenție și să înțeleagă că noi, fiecare dintre noi suntem una cu natura. Este timpul să înțelegem că atunci când rănim orice parte a naturii, ne rănim și pe noi.

Să iubim așadar Natura, să ne îndrăgostim de Pământul care trăiește în noi, prin noi și împreună cu noi.

Indragosteste-te de armonie

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!