Din ianuarie vom inchide pentu o perioada magazinul. Lichidam stocul, 80% dintre produse sunt reduse! Aici gasiti doar produse romanesti naturale 100% si eco-friendly. Pentru ca iubim oamenii si natura! Suntem o afacere sociala, 90% din proftul nostru merge catre misiunea sociala de a dota scolile din Romania cu sptii de invatare in aer liber!

Produse corporate upcycled pentru achiziţii responsabile cu impact social şi de mediu

Produse corporate upcycled pentru achiziţii responsabile cu impact social şi de mediu
Din ce în ce mai multe companii fac pași înspre sustenabilitate, fie angajându-și manageri de sustenabilitate, fie îmbunătățindu-și procesele de producție pentru a le face cât mai puțin consumatoare de resurse și cât mai puțin poluante. Raportarea nonfinanciară, celebrul mecanism ESG (politici de mediu, sustenabilitate și guvernanță), obligatorie deocamdată doar pentru companiile cu peste 500 de angajați, cuprinde și achizițiile verzi și sustenabile. Din păcate, piață românească oferă foarte puține oferte în ceea ce privește produsele corporate care să întrunească calitățile unor produse „verzi”.

Am  descoperit cu bucurie  secţiunea ,,Produse corporate” pe magazinul www.e-natura.ro şi nu doar pentru această “zonă dedicată” ci și pentru prezenţa unei alte nişe- aceea de produse upcycled. Sunt de apreciat, mai ales că magazinul este o întreprindere socială de inserție a Asociaţiei Natura Vie ceea ce înseamnă că jumătate din angajați sunt persoane cu handicap. Produsele upcycled destinate firmelor sunt realizate din foste mesh-uri și bannere publicitare care, altfel ajungeau la gunoi poluand natura.Acestea au fost transformate în produse utile: borsete, penare, mape, cutii de depozitare, tabureti puf etc. La ele lucrează persoane vulnerabile fiind realizate într-o unitate protejată; deci, cumpărând, ajuţi nu doar natura ci și oamenii. Ca și companie, poți să te alegi cu produse utile și să raportezi nonfinanciar achiziții cu impact social și de mediu.
Mai mult decât atât, ajuți asociația să-și împlinească misiunea socială deoarece tot profitul realizat din magazinul online este direcționat spre misiunea socială: cursuri gratuite de educație pentru mediu în școli și dotarea școlilor cu spații de învățare în aer liber.

 Pentru a înțelege mai bine ce sunt aceste produse, vom pleca de la termenul ,,upcycled”. Acest termen este de cele mai multe ori asociat cu reciclarea, dar de fapt este mai mult decât atât, se referă la transformarea și modificarea produselor nefolositoare care ar ajunge la coșul de gunoi în produse folositoare și mai valoroase prelungindu-le viața și utilitatea. De asemenea, tot aici pot intra produsele zerowaste care sunt realizate din resturi de materii prime care astfel capătă o nouă viață și o nouă utilitate.

Secţiunea oferte corporate care poate fi, foarte simplu, asimilată expresiei de cadouri corporate, conţine câteva pachete extrem de interesante ce pot fi oferite cadou sau de care se pot bucura chiar proprii angajaţi, de la pachete cadou, la carduri cadou valorice.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!