Idei de preparare:
- în loc de orez puteți încerca pilaf de arpacaș (trebuie ținut la înmuiat peste noapte și se fierbe în doar 20 minute).
- în supe sau ciorbe pentru a fi mai consistente -un desert sănătos din arpacas, nucă, fulgi de cocos și îndulcit cu puțină miere
- ideal vara, în diverse salate (amestec de: cubulețe de castraveți, ardei, porumb fiert, ciuperci, praz sau ceapă, împreună cu puțin ulei, oțet balsamic și condimente după gust)
- fiert si preparat cu miere si stafide iese o coliva extraordinar de gustoasa si de sanatoasa
- puteți prepara decoct (ceai) de arpacaș ce poate fi folosit pentru diferite afecțiuni ale pielii
Cum il puteti gati: Se lasă 12-24 ore la înmuiat
Se fierbe 15 până la 20 de minute.(dacă nu ati înmuiat, timpul de fierbere este mult mai mare 40-60min)
Se ia de pe foc și se lasă vasul acoperit încă 10 minute În acest timp se mai absoarbe lichid și se poate adăuga după gust următoarele:
piper
1 lingură muștar (recomandăm muștarul nostru eco, raw și vegan facut cu drag)
1 lingură tahini (sau 1 lingură ulei de in sau ulei de măsline) – tahini este pastă de susan și îmi place pentru că da o consistență cremoasă, un gust bun, are mult calciu și poate înlocui de multe ori untul sau smântâna într-o rețetă vegană.
1 lingură ulei de dovleac (dă un gust aparte).
usturoi pisat (îmi place să adaug acest condiment/medicament natural, care ne încântă cu un gust rustic).
Conditii de pastrare: In loc uscat
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.