Beneficii:
- contine Omega 3 si Omega 6
- fiind presat la rece, isi pastreaza nealterate proprietatile
- bogat in fibre care curata colonul de substantele toxice si stimuleaza digestia
Uleiul din seminte de in se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei de in trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.
Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamatiilor si a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din pacate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grasi esentiali, asadar singura varianta prin care ii putem procura sunt alimentele.
Efectele secundare ale uleiului de in : Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numara balonarea si gazele intestinale, simptome care apar de obicei la inceputul dietei cu acest ulei.
Precautii! Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nasteri premature si schimbari de metabolism. Si femeile care alapteaza trebuie sa evite uleiul de in.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sarurilor si proteinelor.
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul se recomanda a se utiliza intr-un interval pana la 30 de zile si pastrat la loc racoros ( chair la frigider), ferit de actiunea directa a razelor solare.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.