Beneficii:
- contine Omega 3 si Omega 6
- este bogat în antioxidanţi
- fiind presat la rece, isi pastreaza nealterate proprietatile
Este un produs 100% natural, cu un rol important in alimentatie, in alcatuirea unei diete echilibrate si sanatoase.
Obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca are multiple beneficii asupra organismului.
Uleiul de nuca se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei nuca trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.
Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamatiilor si a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din pacate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grasi esentiali, asadar singura varianta prin care ii putem procura sunt alimentele.
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 2 luni daca se pastreaza la loc racoros ( chiar la frigider), ferit de actiunea razelor solare pentru a evita rancezirea.
Scrie un review